راه درمـــان تــرس
نوشته شده توسط : بــــــهـــــــــمن مــــعـــــــصــــــومـــــــی

 

بهترین درمانترس!
 
 سورهیونس :
یونس، دهمین سوره قرآن است كه 109 آیه داشته و دراوائل بعثت، یک جا نازل شده است.هدف این سوره، تاکید بر توحید از راه انذار و بشارتاست.
قرآن کتاب آسمانی و فرود آمده از سوی پروردگار وبا علم او همراه است . معارف آن از جمله توحید ، وحدانیت خدای تعالی ، علم و قدرت ،پایان خلقت ، روشهای اعجاب‌انگیز او در خلقت و بازگشت به سوی پروردگار و جزا دادناعمال، همگی اموری است که آیات آسمان و زمین بر آن دلالت می‌کند و عقل سالم آن راتایید می‌کند.
بیشترین تاکید این سوره بر معاد است و به حکم وقضاوت میان انبیاء و دشمنانشان و در نهایت امر هدایت مومنان به سوی نجات و نابودکردن مشرکان در دنیا و آخرت دلالت می‌کند.1
 
اولیاء خدا
«الا انّ اولیاء الله لاخوف علیهم و لاهم یحزنون. الذین آمنوا و کانوا یتقون»2
ولایت معنایی دو طرفی است. خداوند ولی مومنان استبه این معنا که تدبیر و اداره امور مومنان را به عهده می‌گیرد. و مومن ولی خداستزیرا اطاعت و امر و نهی الهی را به عهده می‌گیرد.  مومن حقیقی، ولی خداست و خداوندنیز ولی اوست.
صفت مومن در این آیه «الذین آمنوا و کانو یتقون» معرفی شده است یعنی مومنانی که دارای تقوی دائمی و مستمرند. مراد از آن، ایمانابتدایی نیست بلکه مقصود تحقق و رسوخ ایمان در تمام ابعاد وجودی انساناست.
انسان مومن که در طریق بندگی است دائماً صفا پیداکرده و رشد می‌کند تا به جائی می‌رسد که تسلیم  خداوند سبحان می‌شود در مقابل ارادهی او اعتراض نمی‌کند . به آنچه در نزد اوست و به او باز می‌گردد یقین پیدا می‌کند. در این حال مملوک محض خداوند می‌گردد.
همه امور را در نزد او و خود را فقیر مطلق دیده وسر رشته همه امور را خارج از دست خود می‌یابد. لذا خوف و حزن از جان او رختبرمی‌بندد «الا انّ اولیاء الله لا خوف علیهم و لا هم یحزنون» زیرا خوف زمانی انسانرا فرا می‌گیرد که از ضرر بترسد. و حزن زمانی دل را می‌نوردد که آنچه را دوست دارداز دست بدهد یا آنچه را  دوست ندارد و آن را مضر می‌‌داند بر او وارد شود. و این  زمانی اتفاق می‌افتد که انسان خود را مالک یا سزاوار چیزی که ترس یا غم آن را داردبداند مانند فرزند و مال و مقام. اما آنچه را  به آن تعلقی ندارد ،از آن ترس و حزنندارد.
کسی که خود و تمامی عالم را ملک  مطلق خدا می‌داندو هیچ‌ کس را در این امر شریک او نمی‌داند، برای خود مالکیتی نمی‌شناسد تا خوف یاحزنی داشته باشد. این همان خصوصیت اولیاء خداست «الا انّ اولیاء الله لا خوف علیهمو لا هم یحزنون».3
 
 
1- المیزان ج10ص6
2-  یونس:10/62
3-  المیزان جلد10ص83-88



:: بازدید از این مطلب : 270
|
امتیاز مطلب : 432
|
تعداد امتیازدهندگان : 146
|
مجموع امتیاز : 146
تاریخ انتشار : | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: